Ahad, 18 Mei 2014

Q 121 : TUDUNG ON OFF

Apa itu fenomena TUDUNG ON OFF?

1. Pakai tudung ke sekolah atau di tempat kerja saja.
2. Pakai tudung time nak ambil report card anak je.
3. Pakai tudung time malas nak bersolek.
4. Pakai tudung time ada mood jerrr...
5. Pakai tudung hanya di tanah perkuburan.
6. Pakai tudung ketika di masjid / surau.
7. Pakai tudung dalam mahkamah.

Then bila time nak bergaya...
bila time nak vouge jer...
bila time nak glamour...
Boleh senyum tengok "fenomena tudung terbang."
Kita marah kan dengan status macam ni? 
Tapi kita tak sedar...ini fenomena kita sekarang ni.
Tapi tak pakai tudung pun takpe. Tak wajib, tak dosa.
Yang penting tutup aurat dengan sempurna. Itu WAJIB.






Tiada ulasan:

Catat Ulasan